Isnin, 21 Disember 2015

Ajlaa Village Resort, Hulu Langat Untuk Si Kaki Pancing

Mancing bersama anak bini memang susah sikit lah.. kena cari tempat yang strategik dan selamat.. kepada penghobi memancing mereka kena pandai cari tempat tempat menarik dan boleh lawati serta menjadikan hobi mereka terlaksana.. sambil anak bini di depan mata..
 
So Ajlla Village Resort ni memang sesuai sangat dengan pencinta joran. Kami ni  suka suka jer.. sebab joran pun kami takde.. harapkan adik saya jer.. 1 joran dicas RM10.. kami bawa 3 joran. lepas mancing kita timbang sekilo RM12..bergantung kepada jenis ikan.. ikan paling mahal ikan patin buah RM200, yg banyak kami dapat ikan talapia bunga.. lepas tu kita masak dan makan ikan segar.. 
Ok chalet RM120 ada, RM130 pun ada.. RM200 pun ada.. yang depan kolam mahal sikit.. tapi tak bestnya tandas kat luarlah.. kemudahan seperti selimut, tuala, tempat memasak, kedai runcit, tidak disediakan di sini. So mana yg takde tu lengkapkan sendiri sebelum datang ke sini. 
 
Selimut dan setokin perlu sebab malam di sini mencecah 22°c walaupun hanya berkipas. Swimming pool sangat sesuai untuk merasai kesejukan air bukit, anak anak pun happy.. 
Malam tu kami rembat pulak ikan keli.. memang terbaik.. lebih 25 ekor ikan keli kami dapat dengan hanya berumpankan roti.. Siang tu kami buat makan tengahari.. 
 
Cuma satulah untuk beberapa chalet tidak disediakan bilik air di dalamnya.. tandas di luar menyukarkan utk kita buang air tambahan malam amat sejuk. So anak2 nak ke tandas kena berteman sbb jarak tandas sgt jauh dan menyukarkan.Terpulang pada anda yg ingin melepaskan gian memancing.. tangkap dan lepaskan.. itukan satu kenikmatan. Tak kisahlah..
So kalau nak datang sini.. hubungi En. Jalal 017-293 1955 atau pun Along 012-622 8726..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...