Khamis, 27 Mac 2014

@ Pulau Perhentian

 
 
 
Cantiknya pemandangan pantai yang cukup jernih..
 
 
 
Berkumpul tuk naik boat ke  6 Destinasi.. Keliling Pulau Perhentian..
 
 
Atas boat salah satu destinasi Rumah Api..

 
Jeti

Day 1st Perhentian Island

Jejak kaki di sini.. Ya Allah cantiknya pantaimu Pulau Perhentian.. Allah ciptakan. 

Naik bot memang melambung sakit badan tahu tak.. 

Jam 2:10 pm

Sesampai saja.. Walaupun problem pasal bilik.. Tapi tak kisah sbb dah lapar sgt daddy terus ajak kitorg mkn tengahari.. So mkn direstoran Amelia.. Ambik ko pataya di sini RM10 ok..USA RM14.. Lunch RM50. 

Masa mkn direstoran kaki dah main pasir pantai.. Mmg best.. Lepas mkn terus sambung pasal bilik.. Check in kul 3 ptg..

Pasal bilik cam bengang juga sbb agensi tu bg bilik standrd padahal dlm rekod kata dpt bilik deluxe.. Takpe lah.. So cam susah sikit bilik kecik.. Extra bed cam x muat pastu kena tambah rm50 tu bed @ pindah ke deluxe tambah RM47.. 1 mlm. Hahaha cam pelik tak? Akhirnya.. Selesai tanpa bayar apa2 tambahan.. Selesa dan   Menjimatkan.. 

Jam 3:50 pm

Lepas dapat bilik.. 
Apa lagi solat jamak dan mandi bersihkan diri, relax.. 

Jam 5:00 pm
Jom ke laut kita.. Pantai memang cantik.
Air jernih.. Bermain dengan ikan yg sangat sangat peramah.. Apalagi diberi mkn.. Kyra yg takut ikan.. Sampailah pukul 8:00 mlm berendam.. 

Jam 8:30 pm
Dinner kat Resort je, BBQ  RM60.. Lepak sampai kul 10:30 pm pastu jalan2 tepi pantai.. 




Selasa, 25 Mac 2014

Pray 4 MH370


Sebelum menjamah sarapan pagi tadi sempat juga kami berdoa untuk MH370.. Kredit to Mr. Romie

Allah Lebih Mengetahui.. #MH370

Salam takziah kepada Ahli keluarga kepada anak kapal dan penumpang MH370 yang telah disahkan oleh PM telah terhempas di Selatan Lautan Hindi..

Semoga roh mereka ditempatkan dikalangan orang yg beriman.. Allah Maha Mengetahui.. Dialah yg mencipta kamu dan Dialah yg menentukan kejadian ini tertulis. 

Sejak 8 Mac 2014 sehingga hari ni 24 Mac 2014.. Sentiasa berdebar menanti berita tentang kehilangan pesawat ini.. Hari ini hari ke 17, pesawat disahkan terhempas di Selatan Lautan Hindi.. 

Hari ini dalam sejarah..  

Ahad, 9 Mac 2014

Belajar buat Muffin

Bahan bahan: 

4 biji telor ayam
1cawan gula
125 g Mentega
1 sudu kecil vanila
2 cawan tepung gandum
3 sudu kecil serbuk penaik



I


Letak jem untuk rasa yg lebih menarik.. 
 

Dah siap.. 


Sedap sangat.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...