Rabu, 31 Julai 2013

Upgrade Emas utk Raya

Nak raya ni saje nak tukar buah rantai dan gelang tangan Nana dan Kyra..

First time cuba Emas Sri Pinang ni.. Mmm tak berapa nak rasa hebat lah.. Gelang budak pun tak berapa nak banyak kat Cawangan Semua House.. Sudahnya pergi Poh Kong Sogo.. 

Kebetulan lak bekas dia colour yg sama..




Baju Raya

Tahun ni langsung tak buat baju raya.. Baik mama.. Baik anak tak sempat nak tempah pun... Beli dah siap.. Nampak senang tapi susah juga nak cari sama colour... Ni pun beli dah siap.. Biasalah kalau siap.. Tangan panjang lah.. Kain labuh lah... Terpaksalah.. Belasah jer...


Iftar wif Anak2 Yatim

Malam selasa hari isnin semalam majlis berbuka puasa bersama-sama anak anak yatim dari Rawang.. Lepas habis keje terus balik dan terus ke Palm Garden Hotel IOI Resort..



Pemberian duit raya kepada anak anak yatim.. 







Budak paling poyo.. Asyik makan jer..




Jumaat, 19 Julai 2013

Hari Jadi En. Hamdan

Hari ni hari jadi suami kita.. Macm biasa kita hantar bunga dan hadiah kat opis dia.. He he he.. Maklumlah.. Senang kt sini nak pesan.. Tahun ni kita order bunga Matahari.. Asyik bunga ros dan lili jer.. kali ni guna bunga matahari.. Besar maknanya kan kan..

Kata suami kawan kawan opis dapat bunga dulu.. dan buat kejutan nyanyi "happy birthday" kat dia.. 


Apa pun semoga bahagia sentiasa dan ingat rahmat Tuhan beri untuk kita adalah bersifat sementara maka hargailah semua itu.. 

Rabu, 10 Julai 2013

1st day buka puasa

Hari ni hari pertama buka puasa di rumah sendiri.. biasanya aku tak suka beria-ia makan.. Cukup sekadar makan malam biasa.. Arwah mak aku dah ajar aku makan sederhana.. Kalau beria pun time abg & kak ipar aku balik.. Tu pun dorg yg suka nak beli kat Pasar Juadah. Sudahnya memang buang.. 
                     


Siakap 3 rasa, sup ayam utk anak-anak & sayur.. Samosa readymade.. Dah tu jer... Semlm sahur lagi sempoi.. Telur mata masak kicap & sambal belimbing.. Ah nikmatnya makan dgn tea o panas.. Tapi dlm pic ni air tebu.. feberet..

Selasa, 9 Julai 2013

Melawat Kak Jah

Staff BPAS yg paling lama sekali kat BPAS.. Sejak tahun 1998 kalau tak silap aku.. memang otai kat situ.. Banyak benda dia tahu.. Belum bersara wajib tapi terpaksa bersara sebab masalah kesihatan.. Kesian kak jah.. Baru je kematian suami sebulan yg lepas..

Apa pun itu sudah ketentuan Allah.. Kak jah sakit apa aku susah nak terangkan.. Tapi tak silap aku bermula jatuh bilik air rasanya.. Kaki bengkak dan melibatkan pengambilan air tulang sumsum.. Oh.. Aku tak pandai.. Kena tanya yg arif kocah lah gamaknya.. 


Kak jah  jamu kami nasi ayam..




Masa nak balik.. 




Beria-ia kak jah minta maaf dari kami semua takut tak jumpa lagi katanya.. Kata kata kak Jah yg terakhir dr pertemuan tadi.. "2 je impian kak jah.. Nak pegi Umrah dan Haji..."
Semoga tercapai hendaknya.. Salam.. 







Ahad, 7 Julai 2013

7.7.1973

Hari ni genap 40 tahun 
Ulang tahun perkahwinan abah n mak aku.. Sedar tak jauhnya perjalanan kehidupan ini.. Tapi mak dah pergi...dah tinggalkan kami tahun 2010 dah 3 tahun.. Tapi tahun ni abah aku dah kawen beb.. Dah ada bini baru..

Tapi aku tetap ingat tarikh ini sampai bila bila pun.. Abang aku yang sulung pun dah nak masuk 39 tahun.. 

Sukarkan nak gambarkan betapa rindunya pada orang yg kita sayang.. Sumber inspirasi.. Sumber gaduh dan sumber kita belajar bermacam macam benda, cara dan sebagainya.. 

Pada yg masih ada ibu.. Jagalah hati dan perasaan dia.. Jagalah.. Luangkanlah masa yg ada.. Semoga anda akan berasa puas dengan kehadiran mereka.. Merekalah tempat kita bermanja.. Sayanglah ibu kita.. 

Love Shushi

Kami memang penggemar shushi.. Memang gila gila suka.. Aku suka makan shushi sejak kawan ngan Mr. Hamdan.. Dialah yg ajar aku makan benda ni semua.. Lepas kawen asal lapar jer mesti belasah shushi .. Sampai skrg anak anak mengikut.. 



Biasalah kalau Jasco.. Agak agak malam nak tutup kedai.. Jual murah lah.. 


Jumaat, 5 Julai 2013

Tefal Idamanku

Sebelum ni dah terjebak beli kuali tangkai jenama Tefal ni.. So sangat puas hati.. Masaklah apa pun memang tak melekat langsung.. Sangat mudah di basuh.. Masakan pun susah nak hangit walaupun lama goreng... 

Beli dulu murah je RM45 je.. Kat Sogo time offer.. Tapi skrg susah nak cri harga tu.. Beli kat Langkawi pun still mahal.. 

Kali ni nampak offer kat Aeon
Taman Maluri.. tu pun untuk member tapi kena beli barang RM100 ke atas baru boleh dapat harga RM159.. Ok lah beli lah juga.. Murah sikit dari biasa RM229.





Kalau beli tutup saja pun dah dekat RM60.. Ni oklah.. Boleh wat gulai
terus dalam tu.. Ini adalah periuk ke 3 jenama Tefal..

Selasa, 2 Julai 2013

Penangan Drama TEDUHAN KASIH

Hari ni last drama Teduhan Kasih.. Lakonan Sheery Ibrahim, Adiputra, Nabila Huda, Zarina Zainuddin.. Memang best sangat.. Terpahat kat hati sebab anak
yg kecik tu sgt suka.. Hari hari nak tengok.. Paling tak tahan kalau hari jumaat, sabtu, ahad asyik tanya "hari ni citer Effa tu ada tak mama? " adui dah banyak kali dah explain kata hari senin sampai khamis jer.. 

Balik je ambik dari rumah tokmek dia.. Mula lah.. "Mama hari ni ada citer adik tak?".. Citer apa? "Citer Effa" ada ada.. 



            Ini artis kesayangan aku..






Dah pun episod terakhir.. Bestlah jalan citer dia.. Mm adik nilah citer peberet adik.. 

Isnin, 1 Julai 2013

Dialog Malam Tadi

"kakak GEMOK"

Kakak Marah.. Adik pujuk... 

"Ok ok adik tak cakap dah kakak gemok.. Adik cakap kakak kurus.. Huh huh uihh kakak kurus sangat!! "

Adei nak tergelak dgr bebudak ni nya dialog.. Adik ni mcm mcm perangai dia.. Suka nyanyi.. 

Bila lagu drama Teduhan Kasih.. Berkejar.. Nana nak tengok citer Nana tu.. Citer IFFA.. Pastu mesti nyanyi "rembulan masih ada.. Bla bla bla" adui.. 

Papa dia kalau jemput dia dr rumah tok
Mek.. Naik je motor mesti nyanyi... Sampai lah rumah.. Adei jgn jadi retis sudah tak mau.. Sila jadi ustazah..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...