Jumaat, 22 Februari 2013

2013 - kami ber4

Setakat ni rezeki aku adalah 2 org anak perempuan sahaja... Kalau ikutkan aku nak anak lagi tapi apakan daya.. Bila arwah ibu dah pergi aku jadi susah utk aku menambah lagi..

Al-maklum susah rasanya nak handle 2 org ni kalau takde org nak bantu apa lagi nak tambah sorg lagi.. mak amatlah perlu di sisi bila waktu dalam pantang..

Apa pun hari ini adalah hari bahagia biarpun rezeki ku 2 org ni saje.. Ya Allah terima kasih dengan anugerah Mu..



Rabu, 20 Februari 2013

Layan Husin Mon & Jin pakai Toncit

boring dah ambik cuti 3 hari so habiskan cuti hari ni tengok wayang...


Makan @ Genting Mahal

Apa yg tak puas hati kat sini cuma mknnya yg sgt mahal.. Sgt sgt mahal !! benda yg RM1 kat KL jadi RM5 kat sini. Singapore pun tak mahal mcm ni!

Apa pun seronok punya pasal mkn pun utk alas perut! Tak payah nk pk sgt.. Sbbkan muak mkn fast food.. Mcm MD, KFC, Marrybrown, Pizza Hut nak mkn nasi... Hah ambik kau! Kena RM 60++ utk 2 pinggan nasi!!

Check Out @ Genting

Bermalam kat Genting tak lah sesejuk Cameron Highlands, kat sini mcm umah sendiri yg nama jolokannya Genting KL.. Sama je sejuknya, nak nak kalau musim hujan.. Ambik kau sejuk giler.. So sama je rasanya bermalam kat Genting ni...

Lain kalau di Cameron... Kipas pun takde.. Tutup ler pintu tingkap mcm mana pun memang sejuk melampau.. Kat Genting siap kipas lagi.. Walaupun kami datang hari ni musim hujan.

Walaupun dah pernah datang sini dengan arwah mak, masa tu aku belum ada anak lagi, kenangan tu buat aku nak datang sini lagi dengan anak anak..

Indahnya masa tu.. betapa takutnya naik cabel car.. Kali ni naik bawa keta sampai atas.. Tak berani naik Cabel car genting.. Bergoyangnya mcm nak terputus..

So sangatlah happy sbb dpt happy kan anak anak yg dah nak membesar ni.. Cara dorg bercerita ttg apa yg dorg alami sgt cute je dgr.. Sweet memory kata org...

Selasa, 19 Februari 2013

Semalam utk anak2

Kaka n nana memang seronok betul semlm bila waktu dorg adalah bermain sajer...

Pegi sana, pegi sini... Letih melayan.. Nak naik tu, nak naik ni... apa yg dorg suka.. Mesti nak naik lagi.. Berulang2 naik pun tak per sebb dah guna pakej family 2 dewasa 2 kanak = RM 109..

Terbang lagi... Tak pe ni utk keseronokan mereka.. Yg jarang aku bg sebb selalu bajet jer... Tak suka nak mewahkan dorg sebb aku bukan mewah.. Semoga anak2 jadi anak2 yg pandai membezakan keperluan dan pembaziran..

Subuh dGenting Highlands

Kat hotel ni memang dekat dgn Masjid setiap kali masuk waktu akan dengar Azan..

Mmm telekong beli kat Cik Ton ni dr Vietnam mmg lembut sedap pakai.. Sejadah pun dr pemberian Cik Ton masa kenduri doa selamat anak tunggalnya sambung belajar ke India utk menjadi Doktor kira- kira 4 tahun yg lepas... Dah nak habis belajar pun.. Berkat sungguh..

Memang berbaloi pemberian ni... Anak2 pun suka pakai.. Saiz yg kecik, comel..

Sejuk ler kat sini tambah hujan turun sepanjang malam... Kabus saja pagi ni...











First sekali..

Jumpa bunga segar.... Cantiknya







Isnin, 18 Februari 2013

Check In @Genting

Menikmati hari hari bahagia der... Mari bercuti... Dah sampai Genting Highlands.. Main redah je semua tak boleh masuk sebab banyak yg pakai kad member..

Lepas tu terus ke Theme Park Hotel.. Ada kosong tapi bilik besar... Itu sudah bagus sebab anak-anak dah besar.. Ohhh bahagianya kalau bercuti..

Happy Holiday chawww ...



Jumaat, 15 Februari 2013

Berjimba di Sogo

Sogo memang best, tapi aku bukan fanatik membeli belah kat sana... Cuma kadang-kadang jer lah akan ke sana..

Aishah pulak kena transfer...

Mengenalimu 2007 hingga 2012.. Cepatnya masa berlalu tiba hari ni adalah hari terakhir kita bersama... Semoga kenangan bersama akan kekal di sanubari kita..











Isnin, 11 Februari 2013

Berkampung di opis sempena CNY

Keje tertangguh nanti sebab nak cuti panjang lepas minggu CNY ni... Tak nak keje tu bertimbun so buat masa cuti ni. Nanti takdelah melambak sangat...

Dah tiga hari termasuk hari ni bawa anak-anak kat opis..







Sabtu, 9 Februari 2013

Hari jadi bonda tiriku

Sedar tak sedar dah 3 bulan abah aku kahwen, semoga dia bahagia... Dan seperti biasa akan sambut birthday.. Pada 22 Januari yg lalu.. Kami telah meraikannya secara ringkas besday bonda tiriku... Yang ke 59 tahun...

Selamat hari lahir mak muda...



Durian Crepe





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...