Isnin, 13 Februari 2012

maid, pada hari pertama....

uih..... cepatnya masa berlalu.. dah setahun lebih mak tinggalkan aku di dunia ini.... di rumah ini... di sini... di dalam keluarga ini... susahnya menjalani kehidupan ini tanpa perhatian mu mak.. tanpa leteran mu mak.... tanpa ajaranmu mak... 

hari ni aku sudah memiliki maid yang boleh membantu aku banyak segi... soal pakai-pakaian, soal kemasan, soal jagaan anak .adalah teras,a ringannya bebanan. selama ini aku di bantu oleh suami yang banyak memahami... malah sangat teliti dari aku sendiri... semua terjaga tapi aku masih perlu memasak. takpelah asalkan bebanan aku terbela sikit.. bukan apa aku kena jaga keperluan abah dan juga adik lelaki ku... walaupun nampak tak berat tapi aku rasa lambat laun bebanan yang sikit akan jadi berat... tambahan sebagai orang perempuan perasaan tidak puas hati dengan kerjatangan lelaki mesti ada...tak sama.... kebanyakan lelaki memang boleh buat tapi kekemasan tak sama dengan keje perempuan..

so hari pertama bekerja adalah sangat baik... rasa berbaloi dengan harga yang aku bayar untuk dia.. aku rasa bebanan aku kurang dan rasa tekanan pun kurang.. 

Tiada ulasan: